Skip to content

Dan Barna

Dan Barna candidează din partea USR PLUS pentru Camera Deputaților. Este președintele USR și omul care a coordonat proiectul Fără Penali în Funcții Publice care, în ciuda tuturor piedicilor, a ajuns în fața ultimei etape, cea a referendumului.

Are 45 de ani, este licențiat în Drept la Universitatea din București, absolvent de master în Management de proiect la Universitatea Politehnică din București, absolvent al programului de formare de formatori al International Development Law Organisation din Roma. Este, de asemenea, Instructor certificat în domeniul fondurilor structurale în cadrul unui program INA-InWent al Ministerului de Externe al Germaniei.

Este avocat, trainer și consultant, iar în 2016 a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, iar experienţa în Guvernul tehnocrat l-a convins că România are nevoie de oameni competenţi şi integri care să se implice în politică.

În 2016, a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, iar experienţa de şase luni în Guvernul tehnocrat l-a convins că România are nevoie de oameni competenţi şi integri. Acela a fost și momentul în care a luat naștere USR și Dan Barna a fost ales deputat acasă, în Sibiu.

 

 

Dacă primii ani ai USR au fost cei ai asumării opoziției dure, următorii vor fi ai construcției durabile. Revoluția bunei guvernări este proiectul pe care Dan, alături de echipa USR PLUS, mizează în următoarea legislatură. Revoluția bunei guvernări este primul program politic cu angajamente clare de guvernare, cu termene și bugete bine stabilite, cu obiective ca: o Românie fără hoție, fără penali în funcții publice și fără corupție în instituțiile publice; un sistem de sănătate performant, cu infrastructură modernă; o Românie fără pensii speciale și autostrăzi pe bune.

Dan Barna este hotărât să continue ceea ce a început în primii patru ani de activitate politică și efortul în direcția schimbării profunde a modului în care se face politică în România.